FAQ

FAQ: Veelgestelde vragenFAQ

Is Duikteam Amphiprion een duikschool?

Bij Amphiprion kun je elke duikopleiding volgen. De basisopleidingen zijn Open Water Diver (1*), Advanced Open Water Diver (2*), Rescue Diver en Dive Master (3*). Daarnaast zijn er diverse Specialties te volgen zoals onderwaterfotografie, Nitrox, droogpakduiken, onderwaterbiologie, driftduiken, ijsduiken en decompressieduiken.

 

Duikbrevet in het buitenland of in Nederland?

Als je je kostbare vakantietijd wil besteden aan oefeningen, theorielessen of instructievideo’s, dan kun je in het buitenland goed terecht om voor veel geld een duikbrevet te halen. Als je je duikvakantie in Nederland goed voorbereidt door hier voor veel minder geld vast je duikbrevet te halen, dan ga je gegarandeerd in het buitenland des te meer genieten van je eerste onderwaterbelevenis!

 

Is een duikbrevet van Amphiprion ook in het buitenland geldig?

Duikteam Amphiprion is aangesloten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB). Onze duikopleidingen worden gegeven volgens de NOB-normen en elk duikbrevet wordt centraal door de NOB verstrekt en geregistreerd. De NOB is aangesloten bij zowel de internationale duikfederatie Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques (CMAS) als de European Underwater Federation (EUF). Dit betekent dat een NOB-duikbrevet overal ter wereld geldig is.

 

Hoe is een duikcursus opgebouwd?

Doorgaans bestaat een duikcursus uit theorielessen, binnenwaterlessen en buitenwaterlessen. De binnenwaterlessen worden in Arnhem gegeven, de buitenwaterlessen in een duikplas in Gelderland.

 

Waarom is duiken bij Duikteam Amphiprion zo goedkoop?

Duiken is onze hobby, niet ons bestaan. Onze instructeurs geven duikopleidingen omdat ze dat leuk vinden, niet omdat ze er hun geld mee moeten verdienen. Door hun jarenlange ervaring als sportduiker en door de zware opleidingen die ze daarna hebben gedaan is het opleiden wel een serieuze bezigheid; ze geven gedegen opleidingen die niet onderdoen voor commerciële scholen.

 

 Wat is de trainingsavond van Duikteam Amphiprion?

Amphiprion traint elke dinsdagavond van 21:15-22:15 uur in het doelgroepenbad van De Grote Koppel in Arnhem. In juli en augustus worden op de dinsdagavonden buitenduiken georganiseerd.

 

Wanneer is Duikteam Amphiprion opgericht?

Amphiprion is opgericht op 1 juni 1978. We hebben dus al de nodige jaren duikervaring opgebouwd en weten de interessante duikstekken in Gelderland inmiddels wel te vinden! Ook ver daarbuiten zoals Zeeland, Engeland en Egypte.

 

Welke organisatiestructuur heeft Duikteam Amphiprion?

Amphiprion is een duikvereniging. Het bestuur belegt minimaal eens per jaar een Algemene Ledenvergadering waarvoor alle leden en donateurs worden uitgenodigd. Alleen leden hebben stemrecht.

 

Kan ik donateur worden van Duikteam Amphiprion?

Jazeker! Het donateurschap is uitermate geschikt voor niet-duikers en ex-duikers die Amphiprion een warm hart toedragen. Het donateurschap kost € 5,68 per maand. Dat is slechts € 68,16 per jaar.

 

Kan ik lid worden van Duikteam Amphiprion?

Iedereen vanaf 16 jaar die kan zwemmen, kan lid worden van Duikteam Amphiprion, tenzij er medische bezwaren zijn om de duiksport te beoefenen. Het lidmaatschap kost € 11,36 per maand. Dat is slechts € 136,32 per jaar.

 

Wat heb ik nodig om lid te worden als ik nog nooit gedoken heb?

Als je na een introductieduik enthousiast bent geworden is er in eerste instantie niet veel nodig. Zwemkleding en een basisuitrusting. Verder moet je duikmedisch gekeurd worden. De keuring kan via het secretariaat van Amphiprion geregeld worden, net als je lidmaatschap van de club en van de NOB.