Opfrisser

Opfrissen in Nederland: handig en veilig

Als je langer dan een jaar niet gedoken hebt of het gevoel hebt dat je je kennis eens moet bijspijkeren of je duikvaardigheden opfrissen, dan kun je bij ons een Scuba4U opfristraining volgen. Wel zo veilig! Na zo’n opfristraining voelt alles weer vertrouwd, zodat je volop kunt genieten van het duiken. En zo hoef je op je vakantiebestemming geen check-up duik meer te maken. Eventueel kunnen we een duikmedische keuring door onze ‘clubarts’ bemiddelen zodat je in je vakantie niet naar de wachtkamer van een (buitenlandse) arts verwezen hoeft te worden. Want daar is je vakantietijd toch zeker veel te kostbaar voor!

scuba4ubanner

Geen duikcursus!

Een opfristraining is géén cursus! Het gaat puur om het opfrissen van je vaardigheden en kennis en om je het gevoel te geven dat je tijdens je vakantie niet helemaal onvoorbereid onder water gaat. Het kan zijn dat je er daarna weer helemaal klaar voor bent om lekker te gaan duiken. Maar het kan ook zijn dat we je adviseren om je boeken er weer eens bij te pakken of zelfs een uitgebreidere cursus te gaan volgen.

 

Hoe ziet een opfristraining er uit?

Volg een opfristrainingDe opfristraining bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte en duurt bij elkaar maximaal één dagdeel.

Het theoriegedeelte gaat onder meer over:

In het praktijkgedeelte gaat het onder andere over de opbouw, controle en afbouw van je materiaal, het gebruik van je ademautomaat, verhelpen van kramp, het klaren van je masker, trimmen en gecontroleerd afdalen en opstijgen.

Je kunt je via onze aanmeldpagina opgeven voor een opfristraining. Een opfristraining kost 30 euro. Na je aanmelding maken we afspraken over de verdere invulling. Een opfristraining kan in je logboek worden afgestempeld.