Introduik

Duikvakantie? Doe bij ons een introductieduik

Voor wie van plan is om tijdens de vakantie in binnen- of buitenland te gaan duiken organiseert Duikteam Amphiprion ‘introductieduiken’ in zwembad De Grote Koppel.

De laatste jaren maken steeds meer mensen kennis met de fascinerende wereld onder de waterspiegel. Zij volgen dan vaak in het buitenland een snelle duikcursus die het mogelijk maakt hun vakantiebestemming eens van een heel andere kant te bekijken.

Maar je kunt ook van tevoren in de veilige omgeving van een zwembad uittesten of duiken jouw hobby kan worden. Hoe is het om met een fles perslucht op je rug onder water te ademen? Hoe communiceer je met je mededuikers? Waarom moet je ‘klaren’ en wat kan er misgaan als je dat niet tijdig doet? Ervaar het tijdens een introduik!

 

Opzet: theorie en praktijk

Een introductieduik begint met een korte uitleg van enkele belangrijke begrippen en technieken. Hierbij komen onder andere medische aspecten (duikmedische keuring) en communicatie onder water (handsignalen, buddysysteem) aan bod.

In het praktijkgedeelte gaat het onder meer over de opbouw, controle en afbouw van het materiaal, het gebruik van de ademautomaat, het ‘klaren’, ‘trimmen’ en gecontroleerd afdalen en opstijgen.

Deelname vanaf 16 jaar, je moet kunnen zwemmen en geen medische problemen hebben. Een introduik wordt gehouden op een dinsdagavond en duurt van 20.00 tot 22.30 uur. Het natte deel duurt een uur.

 

Cadeautip?

Je kunt natuurlijk ook een introductieduik cadeau doen aan een goede vriend(in).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA