Evenementen

Evenementen

In hoofdlijnen gaat het om de volgende evenementen:

Binnenbad

Niet speciaal een evenement, maar wel regelmatig zijn onze trainingen in het binnenbad. Die vinden, met uitzondering van de maanden juli en augustus, elke dinsdagavond plaats van 21.15-22.15 in zwembad de Grote Koppel in Arnhem. De tweede dinsdag in de maand is onze ‘flessentraining’: dan gaan ook de duikfles, het stabjack en lood mee naar het zwembad, naast de basisuitrusting (flippers, duikbril en snorkel) die we altijd al nodig hebben. Tijdens schoolvakanties maken de reguliere trainingen plaats voor ‘familie-avonden’ waarbij de huisgenoten van de duikende leden en donateurs ook van harte welkom zijn. Altijd weer gezellig! Uiteraard ruimen we desgewenst graag plaats in voor een proefduik. Vul het formulier in als je daar interesse in hebt.

Buitenduiken

snoekOns buitenseizoen loopt van medio april tot eind oktober. Daarvoor wordt een gevarieerd buitenschema opgesteld, met zowel de nodige variatie in dagen en tijdstippen waarop gedoken wordt als in de duikstekken die we her en der in Gelderland bezoeken. Zo proberen we alle leden zoveel mogelijk aan hun trekken te laten komen. Afijn, kijk zelf in onze agenda voor ons binnen- en buitenprogramma of in de beschrijvingen van de duikstekken.

Jaarlijkse evenementen

krabjesIn onze jaarplanning zijn drie momenten erg belangrijk: de opening en sluiting van het seizoen en het Zeelandweekend. De opening is dit jaar op tweede paasdag, de sluiting op 29 oktober. Daar tussenin ligt dus het buitenseizoen, hoewel sommige leden zich niet helemaal aan dit script wensen te houden en het seizoen iets inkorten of zelfs uit weten te rekken. Het Zeelandweekend vindt ergens op de grens tussen september en oktober plaats. De traditie om dit Zeelandweekend samen met de Rother Diving Club uit Bexhill-on-Sea te organiseren, stamt al uit 1992. We mogen dus met recht stellen, dat we een Engelse buddyclub hebben! Overigens leggen we ook af en toe een tegenbezoekje af, maar dan met minder strikte regelmaat dan de Engelsen ons Zeelandweekend bijwonen. Toevallig is er dit jaar weer een afspraak gemaakt: in juli gaat een clubje mensen van ons op uitnodiging van de Rother Diving Club naar Engeland om enkele wrakduiken te maken in de Noordzee.

Maar we dwalen af, want we hadden het over jaarlijkse evenementen. Daar hoort ook elk jaar wel een barbecue bij. Met Sinterklaas vindt er een bijzonder evenement in het binnenbad plaats.

DuikreizenEgypte

Gemiddeld eens in de twee jaar wordt er een buitenlandse duikreis georganiseerd. Op de eerste mei 2006 vertrekken we, net als in 2004 overigens, naar Safaga in Egypte. In de loop der tijd heeft Amphiprion zo al heel wat buitenlandse bestemmingen gehad. Spanje, Frankrijk, Engeland en Egypte zijn de meest populaire bestemmingen en in die landen zijn meerdere lokaties bezocht.

Lustrumfeesten

Eens in de vijf jaar wordt een groots lustrumfeest georganiseerd. Bij gelegenheid van ons 25-jarig jubileum is trouwens ook nog een speciaal herinneringsboek uitgebracht: ‘Duikteam Amphiprion in het zilver’. Nog steeds te bestellen, voor geïnteresseerden.

Het lijkt allemaal heel wat, maar het is beslist geen bluf! Als keihard bewijs hebben we de beschrijvingen van de evenementen van 2004 en 2005 zoals die in de Clown zijn gepubliceerd, op de site geplaatst.

 Evenement verslagen

2013 2012 2011
Zeelandweekend IJsduik Openingsduik
Goch Ness Egypte Engeland
Nationale sportweek Paasduik Sluitingsduik
Paasduik Zomerduiken
35 jarig jubileum Zeeland

 

 

 

 

 

 

2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2001
Openingsduik IJsduik Aquavilla Nieuwjaarsduik Dauwtrapduik Openingsduik Egypte Papendal
Vinkenveen Eerste clubduik Egypte Mixduik Openingsduik Duikkisten Zeeland 112 Rescue
Egypte Kamperen Trimix Openingsduik Egypte Slotduik Slotduik
Zeeland Paasduik 30 jarig jubileum Engeland
Sluitingsduik Monte Mare Duikcross