Amphiprion

Welkom!

Deze website biedt voor elke bezoeker wel iets.

Oprichting

Duikteam Amphiprion is officieel opgericht op 1 juni 1978 en gevestigd in Arnhem. Onze trainingsavond is de dinsdagavond, de lokatie het doelgroepenbad van zwembad de Grote Koppel. Maar wat de buitenduiken betreft is heel Gelderland ons ‘werkgebied’.

We bestaan als vereniging dus al meer dan 30 jaar! Er is ooit bewust voor gekozen om rond de veertig leden te tellen. Klein maar fijn. Die keuze is een goede geweest, de leden kunnen het uitstekend met elkaar vinden en zijn zeer betrokken bij de vereniging. Als leden op een gegeven moment niet meer actief duiken, dan blijven ze vaak wel nog een tijd donateur om toch nog aan de vereniging verbonden te blijven. Een bewijs van de kracht van een kleine vereniging.

Wat we doen

De duikveiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daar wordt zowel tijdens de opleidingen als in de dagelijkse duikpraktijk erg veel aandacht aan besteed. De pagina duikveiligheid biedt nadere informatie.

Natuurlijk willen we ook laten zien, wat we doen. Onze agenda biedt inzicht in de activiteiten die op stapel staan. Naast de gangbare binnen- en buitenduiken worden ook ‘Evenementen’ georganiseerd.

amp

Als door dit alles de belangstelling wordt gewekt, kan een informatieve folder worden gedownload. Er is bovendien een formulier voor het bijwonen van een proeftraining of een introductieduik. Soms is er even een wachtlijst voor de basisopleidingen om het eerste brevet te behalen, maar je kunt de mogelijkheden natuurlijk bespreken met je instructeur tijdens de introductie. Onze introduiken en uiteraard ook onze proeftrainingen zijn gratis.

Amphi-wattes?

Nu hebben we het nog niet gehad over onze naam, Amphiprion. Die ‘ph’ spreek je uit als een ‘f’, Amfiprion dus. Het is de Latijnse naam voor een klein visje, dat tussen de tentakels van zeeanemonen leeft. Vanwege zijn grappige uiterlijk wordt het ook wel clownsvisje genoemd. De amphiprion is een paar jaar geleden ineens een stuk bekender geworden toen Walt Disney een tekenfilm wijdde aan de lotgevallen van Nemo.

De naam van ons clubblad verwijst duidelijk naar de andere naam van de amphiprion. ‘De Clown’ verschijnt vier keer per jaar, in maart, mei, september en december.