Blog

2013: Zeelandweekend

Zeelandweekend 2013

Inge Rosens

Aankomst

Op vrijdag 20 september kwamen Pierre en ik rond twee uur aan bij de groepsaccommodatie bij Den Osse.

Omdat we de eersten waren haalden we de sleutel op bij de receptie, niet beseffend dat we iets heeeel belangrijks vergaten! Aangezien we voor het komende weekend enige ochtendactiviteit voorzagen claimden we maar vast een kamer dicht bij de keuken. We konden ons lekker ruim installeren want de aanmeldingen waren dit jaar nogal magertjes. Ieder nadeel heb z’n voordeel zullen we maar zeggen.

ZW1Toen Lara, Arnoud, Eelco, Bart en Loes waren gearriveerd na hun eerste duik was het tijd voor de grote inkopen. De Lidl en vervolgens de Albert Heijn werden zorgvuldig van een grote hoeveelheid producten ontdaan die in een toenemend aantal karren belandden. De hoeveelheid kratten bier en flessen wijn beloofden een vrolijk weekend op te leveren! Gelukkig waren er ook heel veel gezonde producten bij voor het nodige tegenwicht.
ZW2Terug op de accommodatie troffen we Rick, Nicky en Jaki . De andere Engelsen maakten inmiddels al hun eerste duik van dit jaar in Nederlands water. Na verloop van tijd druppelden er steeds meer clubgenoten binnen en werd onder leiding van Loes een heerlijke kip-curry met rijst en salade bereid.
ZWow1De nachtduik voor die avond was Den Osse haven. Het zicht was erg goed, het onderwaterlandschap prachtig! Naast de talloze krabben, kreeften en vissen genoten we ook van de vele minuscule kwalletjes die fluorescerend oplichtten in onze lampen. Dit jaar helaas geen sepiola’s gezien. De rest van de avond werd na de warme douche doorgebracht met een lekker al dan niet alcoholisch drankje en de eerste foto’s werden al enthousiast met elkaar gedeeld!

Zaterdag

Zaterdagochtend kwam om half acht de kar langs de kamers met slechts twee soorten thee! Want wij (o, sufferds) hadden bij de receptie niet alleen de sleutel moeten halen maar ook de koffiefilters! Dat werd ons door de koffiejunks niet in dank afgenomen! Het gebruikelijke ontbijt om 8 uur was dit jaar te hoog gegrepen; pas rond 9 uur werden de verse eitjes gepeld en dankzij Ivo konden we zelfs aan de koffie! Tot onze grote verrassing schoven ook Louis, Britta en hun kids al aan! Ze moeten ’s morgens wel op een onmogelijk vroege tijd zijn weggereden!

ZWow3

ZW3a

De ochtendduik van de zaterdag was bij Het Koepeltje. Vanaf zo’n 8 meter steeds ondieper duikend kwam ik erachter dat het zicht op geringe diepte het best was. Behalve de mooie bouwsels van rotsen, schelpen, sponzen en wieren waren er zeer veel kreeften en allerlei soorten krabben te bewonderen. En verder natuurlijk vele soorten vis waarvan ik de namen niet ken. Op het einde van de duik, vlak bij de steiger bleef een mooie kwal om ons heen poseren. Ja, dan moet je zo’n beestje natuurlijk een beetje tegemoet komen!

ZW4ZWow2Terug op de accommodatie bleken Robert, Tim en Ingrid te zijn gearriveerd. Deze laatste had zich meteen nuttig gemaakt door de lunch te verzorgen! Volgens traditie de goeie ouwe tomatensoep met balletjes! De middagduik was bij Dreischor. Wonderlijk genoeg was er meer dan voldoende plek om te parkeren. Samen met Bas en Hans van der Molen merkte ik opnieuw dat het op minder dan drie meter het allermooist was.

Het weer speelde goed mee. In de avond kon de barbecue lekker buiten worden aangestoken. Het was weer genieten van het deskundig gebakken vlees en de bijbehorende salades. Terwijl een groepje na het eten nog een duikje waagde bij de Muur stak Ivo het hout op zijn vuurschaal aan. Hans had het nodige brandhout meegebracht waar we de hele avond mee vooruit konden. Lekker warm en supergezellig! Nòg gezelliger werd het toen de warme chocomelk met amaretto en echte slagroom tevoorschijn kwam. Mensen, alleen daarvoor zou je al naar het zeelandweekend komen! Het was al ver in de kleine uurtjes toen het overal stil werd.

Zondag

ZW3Zondagochtend. Een kort nachtje. Al vroeg kwam de thee, maar òòk de koffie werd op bed geserveerd. We hadden vanwege de kleinere club de tafels aan elkaar geschoven zodat we allemaal aan één tafel zaten. Voor de ochtendduik vertrok een groep duikers naar Scharendijke. Ivo en Hans gingen voor the long walk naar Preekhil. Het weer speelde goed mee, een vrolijk zonnetje zorgde voor meer licht en zicht.
Ook na de tomatensoep bleef het weer goed. Prettig voor de duikers bij Dreischor, gemaal, maar ook voor de achterblijvers. Ik maakte me nuttig door oude dode takken te zoeken voor het vuur voor ’s avonds. Iets wat later bijgevuld werd door complete dode bomen die uit de grond gerukt werden door een paar sterke mannen. Ivo zaagde daar netjes kleinere stukken van dus het vuur was gewaarborgd! Waar Ivo ook voor had gezorgd was een skottelbraai waar hij kilo’s shoarma op bakte! Heerlijk met pitabroodjes, knoflooksaus en sla! Met een volle maag verdwenen er weer een aantal deelnemers naar huis. Het kampvuur werd ontstoken en met een kleiner kringetje beleefden we opnieuw een gezellige avond onder de sterrenhemel met leuke gesprekken, muziek uit div telefoons, en de laatste restjes amaretto.

Maandag

ZW5Op maandag was er heel teleurstellend(!) geen thee op bed maar moest iedereen zelf wakker worden. Na het ontbijt brachten Loes en Bart de overgebleven boodschappen terug naar de winkel en ging de rest met bezems, vegers en blikken in de weer. Toen de dame van de receptie kwam controleren was deze buitengewoon tevreden over het resultaat. De sleutel werd ingeleverd in ruil voor de borg die uiteraard onmiddellijk werd verteerd bij ons inmiddels vaste strandrestaurant Perry’s! Lekker buiten in het zonnetje. We waren het er unaniem over eens dat dit een ongelooflijk gezellig zeelandweekend was geweest. Een traditie die absoluut moet worden voortgezet!
Dus dames en heren: volgend jaar ( een weekje later) doen we weer allemaal mee toch!! De locatie kennen jullie al!


Nog geen reacties

Reageren is uitgeschakeld.