Blog

2010: Seizoensluiting

Pierre Puts

Prima sleutel gevonden voor seizoenssluiting

Overdekt

De algehele mislukking van Paviljoen Het Buitenhuis op Groene Heuvels C heeft toch nog wel zo zijn voordelen. Gratis droge staanplaatsen voor duikers die hun seizoen willen afsluiten bijvoorbeeld. Een windstil hoekje van het onderkomen onderkomen wordt door de vroeg aanwezige evenementen-commissie geclaimd voor het afsluitende evenement, de club partytent kan in de verpakking blijven.

Deelname

Op de laatste officiële buitenduik van het jaar sluit zowaar nog een nieuw gezicht bij de club aan, Leonie. Met een redelijk vers duikbrevet op zak wil ze haar duikervaring nog enigszins uitbouwen. Kennelijk heeft ze daarbij gekozen voor de harde leerweg, om dat nog te willen doen bij een watertemperatuur van rond de elf graden.
Michel probeert ook nog enige duikervaring aan zijn eensters opleiding toe te voegen, maar wordt daarbij gehinderd door klaarproblemen. Die poging valt eigenlijk een beetje in het water.
Hans en Eelco komen van de duik terug met enthousiaste verhalen over de kooi, die vol vis blijkt te zitten. Die kooi is best wel een boeiend project. De begroeiing is in dit ongerepte stukje Groene Heuvels het hele jaar door veel frisser en weelderiger dan in de omgeving. In dit beschermde stukje geen sporen van spartelingen van beginnende duikers en hun oefenmeesters. Met name als het water in het najaar kouder wordt zoeken ook veel vissen in de kooi hun toevlucht op de drukkere duikdagen in de weekends. Achter de vrijwillige tralies weten ze zich veilig. ’s Nachts is de kooi zo goed als leeg, de vissen bivakkeren dan op de grond in de directe omgeving. Althans, dat is enige tijd later bij gelegenheid van een naseizoense nachtduik vastgesteld. Vissen lijken dus toch te reageren op het aantal duikers… eigenlijk zou elke duikplas zijn eigen kooi moeten hebben…. Toch?

Pure luxe

Als de duikers uit het water zijn en hun gebruikelijke kleding weer dragen worden ze door de evenementen¬commissie riant in de watten gelegd. Buiten de gebruikelijke warme chocomel, thee en koffie is er gezorgd voor erwtensoep met roggebrood en spek, diverse koeken en snoep. Dat is geen clubduik plus meer, maar een clubduik plusplus.
Leonie maakt het allemaal voor het eerst mee en ze besluit dan ook acuut dat ze lid wil worden. Had iemand haar misschien moeten vertellen dat het er zo niet elke week aan toegaat? Ach, wat maakt het ook uit. Het seizoen is nu toch gesloten.


Nog geen reacties

Reageren is uitgeschakeld.