Blog

2010: Openingsduik

Pierre Puts

De geest is weer uit de duikfles

De tent staat er alweer, als de eerste duikteamleden op Tweede Paasdag bij het water van Slijk-Ewijk arriveren voor de openingsduik. Er is maar één zijkant aangebracht en dat duidt op goed weer. Thermoskannen en koeken staan gastvrij klaar. Alleen de eieren ontbreken nog in het tafereel. Daar moet volgens de traditie eerst naar gezocht worden.Verzamelen

Gelukkig is de zoekcapaciteit wel in orde dankzij een hoge opkomst. Strak plan van de evenementencommissie, om de paasopdracht niet alleen voor de duikers uit te schrijven: de eieren zijn in no time boven water. Dat kan nog steeds niet gezegd worden van de Vrolijk Pasen-figuren van 2009.

EierenAls de eieren als een veelkleurig addertje op het gras gelegd zijn blijken ze toch een onderwaterboodschap in te houden.

Martin en ArnoudKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERADus hijst iedere duiklustige zich maar weer in zijn of haar paasbeste duikpak. Het water is 7,6°, twee en een halve graad meer dan een week eerder. Zo hard kan het gaan in het voorjaar. Dat scheelt toch mooi weer een paar tranen in de ogen als je kopje onder duikt. Het enthousiasme is dan ook groot: een stuk of acht buddyparen trotseren de elementen en verdwijnen in het water.

De zoekopdracht met kompasgebruik blijkt echter geen makkelijke opgave. Als het leitje na afloop van het duikgebeuren weer boven water gehaald is staat er slechts één boodschap op van een buddypaar dat de bestemming onder water heeft bereikt. Natuurlijk hebben die andere buddyparen het leitje allemaal wél gezien! “O, moest je daar iets op schrijven”. De stikstofnarcose slaat tegenwoordig kennelijk al op vijf meter toe.

TafelIkkeSoep en broodje knak smaken er echter niet minder om en nu de paaseieren geen boodschappen meer hoeven af te geven voor onderwaterpuzzeltochten of ander luchtig vermaak kunnen ook deze uit hun schil worden gehaald om te worden verorberd. De EC heeft weer goed haar best gedaan.

Onze nieuwe voorzitter opent met een kort woord het nieuwe duikseizoen en doet dat niet zonder de oude voorzitter te bedanken voor diens inzet in de oude duikseizoenen van de afgelopen jaren.
Dat had hij al een keer eerder gedaan, maar dit keer blijft het niet bij woorden alleen. EC en Eelco hebben het op een akkoordje gegooid over het afscheidcadeau: een prachtige originele handgemaakte zilveren Amphiprion voor Louis.
Louis is zodanig onder de indruk dat hij zijn bedankwoord verrassend kort houdt.

LogoHoewel de duikstek ‘camping’ heet wordt onze partytent later in de middag toch maar weer opgebroken. Zoals gebruikelijk maken veel handen licht werk. De kop is eraf. De buitenschema’s liggen er, de EC heeft de plannen voor de maandelijkse Clubduik+ getrokken, kortom: het duikseizoen 2010 is geopend. Dat het een goed duikjaar moge worden…

Spelen

 


Nog geen reacties

Reageren is uitgeschakeld.