Blog

2005: Slotduik

Starten in de laatste ronde

De zomer wilde maar niet wijken voor de herfst, dit jaar. Met als gevolg, dat een groot aantal duikteamgenoten de zomer nog in het hoofd had in de herfstvakantie. Denemarken, Luxemburg, Frankrijk, Spanje: overal en nergens kon je Amphiprion-duikers tegenkomen.
Met dat ‘nergens’ leek de Groene Heuvels bedoeld, de plek waar aanvankelijk op 23 oktober de seizoenssluiting gehouden zou worden. In dit opzicht was de seizoenssluiting slecht gepland.
Een weekje uitstel kan geen kwaad, dacht de organisatie, en daarom werd het evenement verschoven naar 30 oktober. Sommigen zagen hierin een kans: er werd voorgesteld het seizoen samen met Merou af te sluiten, die óók op de 30ste iets georganiseerd hadden.
Een snelle marktverkenning wees uit dat er toch een voorkeur was voor een sluiting in teamverband in plaats van in dit alternatieve teamrekverband. Er werd nog wat gesleuteld aan de begintijd om een optimale deelname mogelijk te maken, maar helaas bleek het onmogelijk om het alle belangstellenden naar de zin te maken. Altijd jammer, als er om die reden iemand afvalt, zeker als het ook nog een keer om de duikleider gaat.
ap-afsluitduik2005-1De organisatie was vroeg ter plaatse, want er moest nog het nodige geregeld worden. Als je echter wilt dat het doek valt, moet je natuurlijk wél zorgen dat je het doek bij je hebt. Dat bleek niet het geval en een partytent van alleen het frame ziet er ook een beetje armetierig uit. Een extra transport maakte de verzameling noodzakelijke attributen compleet en dat had weer als voordeel dat de evenemententent in duikteamverband opgezet kon worden. Met een knap staaltje teambuilding werd een nieuw clubrecord partytent bouwen gevestigd.
De ervaring leert, dat een seizoenssluiting niet voor iedereen echt een afsluiting is. Sommigen duiken nog door, net zoals er door enkele fanatiekelingen ook al vóór de seizoensopening gedoken wordt. Maar om nou de sluiting samen te laten vallen met de opening, is wel een érg grote afwijking van het gemiddelde.

ap-afsluitduik2005-3Toch bleek dit het geval voor Lara en Arnoud. Sterker nog: ze grepen deze laatste kans van de seizoenssluiting aan om alsnog hun eerste duik in Nederlands buitenwater te realiseren!
Aan het gangbare vakantiescript wensten ze zich al evenmin te houden. Waar de sluiting uitgesteld was om enkelen in de gelegenheid te stellen om van vakantie terug te keren, waren we in hun geval nog net op tijd voor hun vertrek voor een duiktripje. Naar Bali nog wel.
Rijk buddyde met Lara en Pierre met Arnoud. Daarnaast gingen Eelco met Felix en Hans vdM met Maarten een kijkje onder water nemen. De kids van Louis en Hans hadden ook de neiging een kijkje onder water te gaan nemen, maar dan zonder duikpak. Met bovendien de aanwezigheid van Johan, Geert, Louis en Inge was de sluiting goed bezocht.
Het was een mooie, zonnige dag, die 30ste oktober. Het zicht in de Groene Heuvels was goed. Niet dat je daar veel aan had, want het leven onderwater was toch al ver héén. Arnoud en Pierre kwamen wel nog in een gigantische school kleine visjes terecht, maar verder had niemand echt veel gezien. Welke maat Louis hiernaast aangeeft, is niet bekend. Maar als het zwom kan hij het vandaag hier niet gezien hebben.
De erwtensoep, broodjes knak en wat er verder nog aan versnaperingen was, smaakten er na afloop van de duik niet minder om.
Het was gewoon gezellig.
De teamgeest van de opbouw kwam ook bij het opbreken van het kampement weer goed van pas: in een mum van tijd was aan de Groene Heuvels niets meer te merken van het duikgenot dat Amphiprion daar (en ook elders) in het afgelopen seizoen had gehad. Het was goed geweest.ap-ope7

 


Nog geen reacties

Reageren is uitgeschakeld.