Blog

2005: Openingsduik

Een cadeautje was het, het weer op de openingsduik! Dit jaar viel de opening bij Amphiprion relatief laat: omdat pasen dit jaar vroeg viel, waren veel verenigingen al een tijdje aan de slag en vanwege de 1*-opleiding was de aanvankelijk geplande openingsduik ook nog een paar weken uitgesteld.

Maar op zondag 1 mei was het eindelijk zover: om 13.00 stond de gloednieuwe Amphiprion Partytent op parkeerplaats C van de Groene Heuvels geduldig te wachten op de eerste enthousiastelingen. Veel geduld hoefde echter niet opgebracht te worden, want die waren er op de afgesproken tijd!

ap-ope1

ap-ope3ap-ope4Binnen een mum van tijd werd het een gezellige drukte van duikers en grote en kleine fans/familie anderszins. Helaas werden enkele duikteamleden door hun gezondheid ervan weerhouden om aan de duik deel te nemen, maar de zon deed vandaag wel haar uiterste therapeutische best om de ongelukkigen voor de volgende keer weer in prima conditie te krijgen.

Een bijzondere dag ook voor twee (de derde zat in Griekenland, ongetwijfeld tot zijn grote spijt want beter weer dan wij kon hij niet hebben) één-sters in opleiding: na een boel theorie en praktijk-geploeter in het binnenwater nu eindelijk naar buiten om te proeven waar je dat eigenlijk allemaal voor gedaan hebt. Bepaalde zaken, zoals het helpen van je buddy, zijn met de opleiding nieuwe stijl nog kennelijk niet overboord gezet en dat is maar goed ook: hoe krijg je anders je lichaam op zo’n zweterige dag makkelijk in zo’n strakzittend, gloednieuw pak?

Overigens schijnt het zo te zijn, dat een aantal Gelderse plassen in de voormiddag van 1 mei 2005 bezocht is door een duikleider die hopeloos op zoek was naar zijn duikvereniging. Er werden enorme sommen geld vergokt aan slagbomen. Pas toen hij in Slijk-Ewijk ten einde raad een clubgenoot belde om een lening af te sluiten om ook deze slagboom in beweging te krijgen, werd hij op het goede spoor naar zijn vereniging gezet. Via de A15 werd hij door een bloedverwant naar de juiste plek geloodst, waar een uitgelaten blijdschap zich van hem meester maakte. En waar hij uiteraard met open armen werd ontvangen.

ap-ope2 ap-ope5

Iedereen was na afloop erg tevreden over de duik. Ook de duikers in opleiding. Die zelfs meer gezien bleken te hebben onder water dan de doorgewinterde duikers. Maar dat is uiteraard puur beginnersgeluk!

De temperatuur van het water is sinds Pasen toch wel enkele graden gestegen, ook onderwater is zichtbaar de lente aangebroken. Dus wat dat betreft is dat uitstel nog zo gek niet geweest.

ap-ope6Ondanks prima duikervaringen en prachtig weer wil een kopje soep er na een duik altijd wel in. Maar daar had de evenementencommissie wel voor gezorgd: twee soorten soep, koffie, thee, warme chocomel… per slot van rekening behoort een openingsduik met sneeuw en hagel ook tot de mogelijkheden, zoals sommigen zich ongetwijfeld nog uit eigen ervaring kunnen herinneren. En omdat een openingsduik ook wel eens met Pasen gehouden wordt, waren er zelfs gekookte eieren. Met als ontegenzeglijk voordeel, dat we die dit keer niet eens hoefden te zoeken.

Het liep dan ook tegen vijven, toen de hele handel weer opgebroken was. Dat ging trouwens supersnel, want de EC kreeg steun uit alle hoeken om alles weer binnen de kortste keren naar de juiste vehikels te brengen. Een Nijmeegse vuilniszak bleek voor iemand uit de omgeving van Arnhem kennelijk een collectors item, want die werd achterover gedrukt en die hebben we verder nooit meer teruggezien. Ook raakte nog iemand van zijn logboek verlost, maar dat ging dan ook écht om een collectors item. Dus mocht iemand in zijn logboek ineens een paar honderd duiken hebben staan waarvan hij/zij zicht sterk afvraagt hoe hij/zij die ooit gemaakt zou kunnen hebben: Louis (we zetten de naam er maar even bij, want uit de foto zal wel niet meer op te maken zijn dat het verloren geraakte kleinood van hem is) weet de oplossing voor dit knellende vraagstuk. Kortom: de openingsduik van 2005 was een zeer geslaagd evenement. Als de openingsduik van een seizoen maatgevend is voor de rest van het seizoen, dan wordt het dit jaar genieten van de bovenste plank.ap-ope7

open9new

 


Nog geen reacties

Reageren is uitgeschakeld.