Blog

2005: Duikkistenrace

Wat zouden de buren ervan zeggen?

Merou

ap-duikkrattenrace15Voor het eerst werd er bij Amphiprion een ludieke duikkrattenrace gehouden.
Louis belde mij, om te vragen of wij ook wilden meedoen.
Via de Merou-site werd er ingeschreven en stonden we met 9 leden langs het zwembad de Koppel. Daar werden de kratten, kisten en andere drijvende voorwerpen geïnspecteerd voordat zij het water in mochten. Het geheel leek op te land, ter zee en in de lucht.Een team had een luchtbed compleet met skies en kerstbomen en natuurlijk de kerstman. Dave heeft er video-opnames van gemaakt. Wij hadden broodkratten met zonnebloemen versierd en heetten ‘Meer Roes’ en ‘Vér Zuipen’. Wij hadden de kratten op drijfmatten gezet en moesten naar de overkant zwemmen. Nico testte eerst zonder mat en ging 2 keer onderwater. Ingrid probeerde in een krat te komen en donderde tegen de zwembadrand. Het startschot klonk en zowel Meer Roes als Vér zuipen kwamen als eerste aan de overkant.
Er volgden nog verschillende heats en uiteindelijk was de finale tussen Hippocampus, Meer Roes en Vér Zuipen. Hippocampus werd eerste, Meer Roes werd tweede en Vér Zuipen derde. Bij de borrel was de prijsuitreiking en was er voor iedereen een prijsje en natuurlijk een borrel van Amphiprion. Het was zeer geslaagd en vooral leuk om met de andere verenigingen samen wat te organiseren.
Volgend jaar is Hippocampus aan de beurt om het te organiseren.

Albert

 

Happy Bubbles

ap-duikkrattenrace21Dinsdagavond 20 september was het zo ver. Na aanmoediging van de voorzitter van Happy Bubbles vertrokken wij naar Arnhem. De eerste duikkistenrace van duikclub Amphiprion uit Arnhem.
In totaal waren er 4 clubs uit Arnhem vertegenwoordigd. Totaal 12 teams van 3 personen. Waaronder dus wij van Happy Bubbles.
Na een avond nadenken met zijn alle gingen wij goed uitgerust naar Arnhem. Een luchtbed met duikkist op ski ’s de kerstman in de kist en zijn rendieren er voor waren we een super team.
De bedoeling was 3 teams tegen elkaar. Wie de snelste was kwam een ronde verder. De rendieren zwommen erg snel en de eerste ronde waren we verder. Daarna gingen de andere teams onze tactiek gebruiken.
Onder elke kist zat nu een matje. Ja, ja daar gingen we de tweede ronde in. Bedachten ze ter plaatse van zullen we nu heen en weer gaan, even draaien bij het startblok. Leuk, maar onze kerstman met zijn rendieren konden wat mindergoed draaien. Volgende keer maar rekening mee houden.
Tot overmaat viel die man nog in het water ook nog. Maar dat alles mocht de pret niet drukken.
De prijsuitreiking was in de bar dus dat zat goed. En met een biertje erbij aangeboden door de duikclub Amphiprion was daar de uitreiking van de snelste duikkist. Helaas dat waren we niet. Maar wij waren wel de origineelste en daar waren we best blij mee. Volgend jaar wordt er weer duikkisten race gehouden en hopen wij op een goede opkomst van Happy Bubbles. Het was een super leuke avond.
Jongens, tot volgend jaar, super.

Team Kloekkloek (verzinsel van Stiwan) Leo en Emiel

duikkrattenrace14 duikkrattenrace12 duikkrattenrace11 duikkrattenrace9 duikkrattenrace8 duikkrattenrace7 duikkrattenrace6 duikkrattenrace5 duikkrattenrace4


Nog geen reacties

Reageren is uitgeschakeld.